Pálkő birtok?

két unokatestvér belevág

Kenya

2015. február 02. 18:57 - transylvanicus

A balatoni területek megtekintése és gondolatban jórészt elvetése után Komárom-Esztergom megyét vettük górcső alá. Két területet néztem meg. Az egyik 15 hektár egyben, de drágán és a semmi közepén. Egy felhagyott homokbánya mellett vitt el a nagyon ramaty földút, és a gyanúm beigazolódott: az egész tábla egyöntetű, homogén homoktalaj. Krumplinak, akácnak, rozsnak jó maximum. Vagy persze homokozónak.

A másik terület jó kis erdőtalaj, szép fekvésű, faluhoz közel. Ez ígéretes, és holnapután jön az Érdi Gyümölcskutatótól az igazgató úr megszakérteni. Nagyon bízom benne, hogy jó híreket kapunk tőle, mert akkor azonnal megvesszük.

Közben Lóri egyéni vállalkozó lett, nyitott bankszámlát is.

A pályázat előlegének lehívásához pár nyomtatványt kell beadni, plusz igazolni a TÉSZ tagságot. A tagságunk már sínen van, de még meg kell kapnunk a határozatot, befizetni a tagdíjat és csak utána fogják a hivatalos, MVH-s papíron is megerősíteni a tagságunkat.

Ezen felül ugye, ha még eddig nem lett volna releváns mezőgazdasági tevékenységi körünk, akkor azokat fel kell venni. Ez meg is történt (az okmányiroda erős akadékoskodása közepette), de itt is szükséges egy MVH-s formanyomtatványon igazolni a tevékenységek meglétét. Tehát az okmányiroda rögzíti a tevékenységi köröket. Eddig megvan? Arra számíthatnók, hogy ezek után miért is ne alapon lepecsételnek nekem egy másik papírt, miszerint mely tevékenységi köröket és mikor vettek fel nekem, ugye? Nem, nem teszik meg. Előtte egy külön nyomtatványon el kell helyeznem 3000 Ft illetékbélyeget és ezt a KEK Kh-ba csakis postai úton benyújtva kérelmeznem kell egy hatósági igazolást (10 nap), amivel beballagva az okmányirodába már az ott ülők elég bátorságot éreznek magukban ahhoz, hogy a saját maguk által rögzített tevékenységi körök meglétének tényéről az MVH-t értesítsék az erre rendszeresített nyomtatványon. Hogy eleve az MVH-s igazolásnak mi jelentősége van, tekintve, hogy az interneten ingyenesen, bárki számára elérhetők minden egyéni vállalkozó adatai...ne kérdezd. Papírgyártás, és sátánadó mindenre. Ha nem lenne a sok fölösleges, fizetős kör, mivel foglalkozna az államapparátus jó része, és miből fizetnénk őket? Ennyi idővel a kommunizmus bukása után azért ez tényleg újra és újra meglepő tud lenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palkobirtok.blog.hu/api/trackback/id/tr317134251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása